standard

Lowdi review

lowdi-logo
Mijn zoektocht naar een (zeer) draagbare speaker begon een jaar geleden eigenlijk al. Typisch een gadget die je niet écht nodig hebt, maar waarbij je steeds als je iets tegenkomt toch denkt: “zou leuk en handig zijn om te hebben”. Dat zette ik dan toch weer uit m’n hoofd omdat die krengen nog best wel duur zijn en ik eigenlijk te weinig use-cases had om een aanschaf goed te praten voor mezelf.

Een week geleden kwam ik toevallig op de website van Lowdi, een merk waar ik eigenlijk nog nooit van gehoord had. Site en product zagen er strak uit, de prijs sprak me ook wel aan (€129). Reviews waren er maar mondjesmaat. Het bleek een relatief nieuw product te zijn dat nu ongeveer een half jaar verkocht wordt. Een samenwerking tussen Nederlandse ontwerpers van Momkai en een Frans bedrijf(?) genaamd Linkeet

Op Youtube vond ik wat reviews maar met dit soort producten moet je het toch gewoon horen, voelen en zien. Aangezien je hem gratis 30 dagen lang terug mag sturen wilde ik de gok wel wagen. Vandaag kwam hij binnen en had ik een mooie aanleiding om mijn persoonlijke site/blog leven in te blazen.

Wat je krijgt
lowdi_product_accessories_white_01

 • Lowdi Bluetooth speaker
 • Tasje om de hele zooi in op te bergen
 • USB kabel
 • AUX kabel
 • Handleiding & twee stickers

Op onderstaand plaatje is goed te zien hoe handzaam Lowdi is. Ongeveer even lang (breed) als een potlood. Diepte en hoogte stellen ook weinig voor: erg compact allemaal.
lowdi_product_size_salmon_01

Hoe het werkt
Je zet de Lowdi aan met een fysiek schuifje op de zijkant. Vervolgens kun je muziek afspelen op twee manieren: je sluit de AUX kabel aan op je telefoon/iPod en speelt muziek af of je verbindt Lowdi met een Bluetooth apparaat. Die tweede optie is natuurlijk wat meer 2004+ aangezien je dan geen kabels meer nodig hebt. Verbinden is heel eenvoudig en letterlijk ik 8 seconden geregeld. In het vervolg gaat dat dan automatisch.

Het apparaatje zou ongeveer 8 uur moeten werken op een volle batterij. Daarna kun je hem weer opladen via de mini-USB aansluiting. Indien je telefoon het ondersteund kun je hierop de status van de batterij zien wanneer je via Bluetooth verbonden bent. Anders geeft het (helaas) altijd knipperende lichtje een indicatie wanneer de batterij leeg dreigt te raken – je hoort dan tevens een geluidssignaal.

Hoe het klinkt
Dat is natuurlijk heel persoonlijk en het heeft geen zin om hier filmpjes op te gaan nemen van het geluid: je moet dit zelf horen. Maar wat mij betreft klinkt het echt prima. Ik ben hierdoor positief verrast. Ik luister voornamelijk elektronische muziek waarbij je toch wel graag een beetje “laag” hoort en dat valt echt niet tegen wanneer je bedenkt dat er amper een klankkast is.

Ik heb wat albums en livesets geluisterd tot dusver en dat klinkt allemaal prima. Bij een album als “The xx – xx” (aanrader! – Spotify link) merk je duidelijk dat er in de lage tonen tekort geschoten wordt – maar er is nog steeds prima naar te luisteren.

Het volume kan behoorlijk hoog. Hij kan binnenshuis dusdanig hard dat ik het niet prettig vind. Overigens vervormd het geluid op dit volume ook, dus daar wil je sowieso geen gebruik van maken.

Waarvoor ik hem ga gebruiken
In het park, op het strand, op het water en waarschijnlijk ook wel tijdens het backpacken. Aangezien hij zo handzaam is stop je hem snel in je tas. Iedere vriend(in) met een beetje moderne telefoon streamed heel eenvoudig muziek naar Lowdi dus je hoeft ook niet altijd naar dezelfde playlists te luisteren. Ideaal!

Concluderend
Al met al een erg fijn apparaat dat ik iedereen die op zoek is naar een compacte draagbare speaker aan kan raden! Bezoek vooral ook de site van Lowdi voor wat filmpjes (unboxing) en meer foto’s en info. Bestellen kan overigens alleen via de Lowdi site, er zijn (nog?) geen retailers die Lowdi verkopen.

Waar ik enthousiast van word:

 • Super compact dus heel makkelijk meenemen;
 • Design = top;
 • Positief verrast door het geluid;
 • Prima prijs;
 • Handige “pouch” voor het vervoeren;
 • Stevig, met rubber rondom;
 • Fysiek aan/uit schuifje zodat hij niet zomaar aan gaan in je tas.

Wat er beter kan:

 • Geen oplader meegeleverd (USB, dus opzich heb je die waarschijnlijk wel);
 • Rubberen rand is een stof-/vuilmagneet – gelukkig is hij zwart;
 • Continue knipperend lampje wanneer er verbinding is (kan niet uit);
 • Geluid bij uitschakelen (vrij hard).

Update 30 juni 2013: Lowdi is tegenwoordig gewoon te koop bij Bol.com.

Have your say