standard

Update Volkswagen Discover Pro en Media vanaf MacOS (Mac OS X)

Update 31 mei 2017: Volkswagen heeft inmiddels een tool die al het werk uit handen neemt! Helaas is die amper te vinden, maar hierbij de link waarmee het allemaal veel makkelijker gaat: Link (nieuwe link 20-8-2019).

Oorspronkelijke post

Sinds afgelopen maandag, 15 december 2014, rij ik een Volkswagen Golf GTE – daarover later mogelijk nog wat meer. Een paar dagen voordat ik mijn auto kon ophalen, bracht Volkswagen een nieuwe update uit van de kaarten voor het navigatiesysteem van Volkswagen: de Discover Pro en Discover Media. De update betreft een verversing van de kaarten en is gratis te downloaden.

Screen Shot 2014-12-20 at 16.43.45Ik liep bij het updaten tegen problemen aan met het gebruik van een Mac – met Mac OS X Mavericks (10.8). Voor andere Mac OS X besturingssysteemversies geldt hetzelfde. Uiteindelijk is er een eenvoudige oplossing voor, namelijk het verwijderen van “verborgen bestanden” die op OS X standaard worden aangemaakt.

Hieronder een stap-voor-stap uitleg hoe je met een Mac je kaarten kunt updaten in je Volkswagen. Dit zou ook moeten gelden voor Skoda (Columbus en Admundsen), Audi (MMI en MMI Plus) en andere merken van de Volkswagen groep.

 1. De makkelijkste manier om aan de kaartupdates te komen is via de website van Volkswagen – Navigatie Update;
 2. Je wordt dan automatisch doorgeleid naar de site van Navigation.com – waar je je versie (Pro of Media) kunt kiezen;
 3. Kies je Discover navigatieversie;
 4. Download de bestanden. Je kunt ze één voor één downloaden of als één groot bestand. Bij mij ging het sneller als je ze allemaal één voor één aanzette – ik was uiteindelijk 40 minuten bezig, maar dat hangt ook af van je internetsnelheid. Uitgebreide uitleg nodig? Die vind je op diezelfde site.
 5. Vervolgens heb je een aantal .7z.0xx of één .7z bestand in je Finder staan (waarschijnlijk in de map Downloads). Om deze uit te kunnen pakken heb je een apart programma nodig. Mogelijk is dit al geïnstalleerd, dat kun je eenvoudig proberen: dubbelklik één van de bestanden: wordt er niks uitgepakt? Dan heb je een aanvullend programma nodig: hiervoor gebruik ik The Unarchiver (Mac App Store, gratis);
 6. Als je vervolgens de bestanden hebt uitgepakt (kan een paar minuten duren, het is vrij veel data) moet je deze naar een SD kaart kopiëren – dit is een kwestie van “drag & drop”.Let op 1: standaard pakt The Unarchiver het bestand uit in een eigen map. Je moet alléén de onderliggende mappen en bestanden kopiëren. Het gaat om de volgende bestanden die op je SD kaart moeten komen te staan:Let op 2: zorg ervoor dat alle andere bestanden van de SD-kaart zijn, anders werkt het straks niet in de auto.NB: de meeste moderne Macs hebben een SD-kaartlezer ingebouwd. Let erop dat je een SD kaart van tenminste 32GB nodig hebt: 16GB is helaas net te klein. Let er ook op dat dit het beste een Class 10 SD kaart kan zijn, vanwege de vereiste lees- en schrijfsnelheden. Tip: koop een MicroSD kaart met een adapter, deze zijn praktisch even duur en voor meer doelen inzetbaar.
 7. Nu heb je een SD kaart met alle data erop – maar je bent nog niet helemaal klaar. Op Mac OS X worden standaard extra bestanden aangemaakt, welke bedoeld zijn om “metadata” over bestanden op te slaan. Dit helpt onder andere bij het zoeken naar bestanden in Spotlight, het aanmaken van thumbnails, etc. Als deze bestanden echter óók op de SD kaart staan, dan pakt het navigatiesysteem de update niet. Daarom:
 8. Download een programma dat deze extra “metadata” kan opschonen. Ik heb hiervoor CleanMedia gebruikt (Mac App Store, €0,89). Mogelijk zijn er gratis alternatieven;
 9. Op de Finder en ga naar het “hoogste niveau” door meermaals op CMD (appeltje)+ pijltje omhoog te drukken op het toetsenbord. Eenmalig op CMD+Shift+C werkt ook. Je ziet hier (onder andere) de SD-kaart en je harde schijf;
 10. Open CleanMedia en sleep de SD-kaart hiernaartoe;
 11. Klik in CleanMedia op Clean and Eject (let op: deze knop verschijnt niet als je de SD-kaart op “lock” hebt gezet – zodat dus dat het fysieke schuifje op de SD-kaart niet op de lock-stand staat);
 12. De SD-kaart wordt nu opgeschoond en alle “extra bestanden” die OS X had aangemaakt worden verwijderd;
 13. Je kunt nu de SD-kaart in je Volkswagen/Skoda/Audi gebruiken om de update te installeren!
  Voor Volkswagen: Menu > Setup > Systeeminformatie > Softwareupdate.

Hopelijk helpt dit! Mochten er nog aanvullingen nodig zijn op bovenstaande, laat het me weten: je vindt me op twitter onder @Maarten_S en per mail op maarten [at] maartenschreuder.nl. Of natuurlijk hieronder in de reacties.

73 comments

 1. Rob van der Kooi - January 3, 2015 11:34

  Hoi,

  Geld dit voorbeeld ook voor discovery media

  Reply
  • Maarten - January 4, 2015 15:31

   Ja, het opschonen van de SD-kaart is ook van toepassing op de Discover Media.

   Reply
 2. Edwin - February 6, 2015 19:24

  Bedankt voor de fijne handleiding. Hij werkt perfect!

  Reply
 3. Ewald - February 15, 2015 18:02

  Goede handleiding.
  Hoe moet de SD kaart geformateerd zijn? FAT 32 of anders?
  Zijn de bestanden op de SD kaart bestanden die nodig zijn om de originele kaart te updaten?
  Of is de nieuwe kaart zo te gebruiken.
  Zijn de bestanden die OSX extra aanmaak te zien met de Finder?
  Dank

  Reply
  • Maarten - February 15, 2015 22:18

   Fat32 of ExFat moet allebei werken. De bestanden zijn niet zichtbaar in de Finder.

   Reply
 4. Jeroen - March 3, 2015 14:59

  Dank voor deze uitstekende handleiding. Ik heb de Navi Pro van mijn Golf Sportsvan van november 2014 hiermee moeiteloos kunnen updaten. De tip van Cleanmedia is voor de fervente Apple gebruiker ook een goede omdat er inderdaad nog wel eens problemen zijn met de metadata, met name ook omdat die niet zichtbaar zijn.

  Reply
 5. Peter - May 16, 2015 09:26

  Echt een superbeschrijving hoe ik via mijn macbook toch de update soepel heb laten verlopen. De nieuwste versie van mei 2015 staat sinds vanochtend op mijn Discover Pro te draaien.

  Top!

  Reply
 6. Ad - May 20, 2015 15:45

  Hallo maarten ik las je bericht en had een vraag aan je namelijk werkt dit ook met windows systeem want ik zelf zit met het zelfde probleem de sd kaart wordt niet opgepakt cq leest hem niet met een kaart update betreft een discover pro 2014

  Bijvoorbaat dank,

  Gr, Ad

  Reply
  • Maarten - July 13, 2015 20:04

   Nee, deze specifieke uitleg werkt niet voor Windows systemen. Er is echter een uitleg voor Windows beschikbaar op de site van Volkswagen (de site waar je ook de navigatie kunt downloaden).

   Reply
 7. Rene - June 18, 2015 08:37

  Heb alle stappen uitgevoerd, inclusief CleanMedia. de 4 bestanden staan op de kaart (SD 32Gb, class10). Bij installatie echter het bericht: kan bestanden niet vinden. Wat kan de oorzaak zijn?

  Reply
  • Maarten - June 18, 2015 10:22

   Rene,
   Ziet de inhoud van je SD kaart er zo uit als op het screenshot in mijn post? Ik heb recent geüpdatet naar de 2015 kaarten en dat gaf geen problemen met deze uitleg.
   – Kun je eens kijken of de bestanden overeenkomen en er niet per ongeluk nog een extra map “boven” zit of er nog andere bestanden opstaan?
   – Andere optie: met wel bestandsformaat is de SD kaart geformatteerd? Dit moet FAT of exFAT zijn. Dit kun je checken in Disk Utility/Schijfhulpprogramma op je Mac.

   Succes!

   Reply
 8. Tjeerd - July 13, 2015 19:40

  Werkt nu inderdaad prima. Heeft heel wat uurtjes gekost eer ik hier achter kwam. Nu alleen nog het probleem dat ik gele en rode rechthoeken in beeld heb die in plaats van de wegcodering (b.v. A4 en N201) komen. Garage wist ook geen oplossing.

  Reply
  • Patrick - February 12, 2016 14:28

   Heb je dit probleem nog op kunnen lossen? ik heb nu ook rode en gele vlakken in beeld.

   Reply
 9. Sjoerd - July 29, 2015 14:26

  Het lukt me niet de updates in mijn VW Golf 7 2013 uit te voeren. Ik heb zowel het Pro systeem als de Media gedownload, maar navigatiesysteem geeft aan dat er geen navigatiebestanden zijn gevonden.

  Ik zie net dat ik een class4 sd-kaart heb. Kan dit de oorzaak zijn, of is er iets anders?

  Gr. Sjoerd

  Reply
  • Maarten - July 30, 2015 11:23

   Heb je de SD-kaart eerst leeg gemaakt? Eventueel kun je proberen om hem te formatteren voordat je de bestanden erop zet. Echt alléén de gedownloade bestanden mogen erop staan – anders werkt de update niet (wordt deze niet herkend).

   Reply
 10. Bryan Blom - September 16, 2015 12:32

  na een hele hoop geknoei, is het me eindelijk gelukt dankzij jouw uitleg, bedankt hier voor.

  Reply
 11. Tonina - November 6, 2015 00:08

  Hallo Maarten, dank voor je duidelijke uitleg. Na de 2015 update kreeg ik ook de gele en rode rechthoeken. Heb CleanMedia gekocht en alles ging min of meer zoals je uitgelegd hebt. Toen ik kaartje weer in de auto deed en een navigatie update ingaf, leek het alsof het niet goed ging, maar toen navigatie werd opgestart werkte alles en nu dus zonder de gele en rode rechthoeken. Het betref hier een Golf 7 van eind 2013. Super !
  Tonina

  Reply
 12. Nino - December 13, 2015 09:37

  Bij de november 2015 update is de mappenstructuur heel anders, eerst maps en dan 2 onderliggende mappen. Ik krijg het totaal niet voor elkaar…

  Reply
 13. Jer. - December 13, 2015 13:11

  Had een Transcend micro SDHC kaart gekocht met SD adapter:
  Transcend Ultimate (633x) 32 GB microSDHC-kaart Class 10, UHS-I, UHS-Class 3 incl. SD-adapter

  Helaas kan de Discover Media de navigatie bestanden niet vinden op deze snelle kaart. Heb de kaart geformatteerd naar MS-DOS (FAT32) zoals de originele VW kaart en heb deze bestanden ook zoals op de originele VW kaart geplaatst: DbInfo.txt en de map “markets” (meer bestanden kon ik er niet op zien met de MacBook)

  Daarna CleanMedia erover heen, maar helaas, de Navi geeft aan geen bestanden te vinden.
  Vreemd genoeg werkt deze update wel met de oude originele VW kaart (8 GB), maar ik had liever de snelle kaart met meer geheugen gehad.

  Golf 7 01/2013 Discover Media (met nieuwe firmware).

  Reply
  • Jer. - December 13, 2015 16:58

   Overigens accepteert de Navi wel radio logo’s van deze nieuwe kaart.
   Het lijkt erop alsof de originele navi kaart een soort software heeft waardoor alleen deze wordt geaccepteerd?

   Reply
 14. Thomas - December 15, 2015 11:55

  Dankjewel Maarten!

  Net de update uitgevoerd voor mijn Discover Pro.
  In eerste
  Het bleek geen probleem te zijn dat het format tegenwoordig anders is, het zijn nu namelijk 2 mapjes en 2 bestanden:

  metainfo2.txt (file)
  Mib1 (map)
  Mib2 (map)
  P134_EU_Q1.15.md5 (file)

  In eerste instantie werkte het uiteraard niet nadat ik mijn OSX El Capitan gebruikt had. Maar “CleanMedia” (nu €0,99) was de uitkomst! Alles werkt!

  Reply
 15. kenan - March 1, 2016 19:47

  Het is ook mogelijk om de verborgen bestanden te verwijderen via de Terminal applicatie. Dus zonder CleanMedia.

  Open Terminal, type cd /Volumes/ and type:

  rm -rf ._.Trashes .Trashes/ .Spotlight-V100/ .fseventsd/

  Remove the SD card from your computer or the card reader. Now slide the switch on the SD card down again into the “Lock” position.

  Reply
  • Maarten - March 1, 2016 20:00

   Voor wie durft! 🙂

   Reply
 16. Thom - March 14, 2016 15:52

  Dank voor je handleiding! Er gaat wel iets mis… na uitpakken mis ik het zoals hierboven beschreven bestand:
  P134_EU_Q1.15.md5

  Heb alleen:
  metainfo2.txt
  Mib1
  Mib2

  Is dit een verschil tussen Pro en Media? (ik heb Pro).
  Tevens duurt bij mij het uitpakken meer dan 1,5 uur, en niet de paar minuten zoals beschreven. Herkennen anderen dit ook? En dan nog maar een vraag, jij hebt hem voor een GTE gebruikt, maar welke auto kies je dan uit het keuze menu? Deze staat er immers niet tussen, neem je dan de GTI of Golf 7?

  Alvast bedankt!

  Reply
  • Maarten - March 14, 2016 16:28

   Inmiddels is de folderstructuur iets anders. Maakt voor de werking niks uit. Uitpakken duurde bij mij ook erg lang de laatste keer. Ik pak de update van de Golf 7 (maar ik denk dat het niks uitmaakt en dat je bij dezelfde bestanden uitkomt als je de GTI selecteerd).

   Reply
   • Jer - June 24, 2016 20:01

    Is het iemand gelukt de update op een NIET originele VW SD-kaart uit te voeren? Er zou namelijk een beveiliging op de VW SD-kaart zitten waardoor ALLEEN deze gebruikt kan worden.
    Beetje zonde als men hiervoor een nieuwe SD-kaart koopt, terwijl het alleen mogelijk is met de beveiligde originele VW SD-kaart…

    Reply
    • Maarten - June 24, 2016 23:04

     Jazeker, ik gebruik altijd een niet originele SD-kaart.

     Reply
     • Louise - June 4, 2017 20:55

      Hoi, Kun je misschien toelichten wat voor kaart je gebruikt? Ik ben al 3 dagen bezig maar hij blijft hem niet herkennen. Plus de originele kaart is te klein voor de update dus ik zit vast…. groet! Louise

     • Maarten - June 4, 2017 21:48

      Elke SD-kaart met voldoende capaciteit moet werken. Probeer hem eerst eens op een goed formaat te formatteren? Voor MacOS: exFAT, voor Windows: NTFS.

 17. Raymond - July 14, 2016 19:52

  Geweldig! Het werkt eindelijk, misschien ook ff aan Volkswagen doorgeven want garage kwam er vandaag ook niet uit!

  Reply
 18. Sjaak - July 29, 2016 20:39

  Beste Maarten,
  Hartelijk dank voor de fantastische beschrijving. Het werkte precies zoals beschreven.
  Volkswagen kan hier nog veel van leren.

  Reply
 19. Guido - August 11, 2016 14:56

  Super! Bedankt voor de uitleg! Het programma cleanmedia is een erg goede tip! Ik kan met een mooie update op vakantie!

  Reply
 20. Kees - August 28, 2016 17:33

  Hartelijk bedankt voor de goede uitleg.
  Ik was helemaal vastgelopen en zelfs de back up deed het niet meer.
  Dankzij deze handleiding doet de update het nu probleemloos.
  Wel even een tip;
  Bij mij werkte de update niet bij een EXFAT…de update doet het wel na FAT32.
  VW Golf 7 2015

  Reply
 21. Dreetje - September 6, 2016 09:22

  Bij mij ook rode blokken ipv snelwegnummers. Cleanmedia did it!

  Reply
 22. aadvan - October 6, 2016 10:35

  Bedankt Maarten!
  Deze handleiding zou Volkswagen natuurlijk moeten opnemen.

  Reply
 23. Dag Aanes - October 18, 2016 07:38

  Maarten. I contacted you some months ago and aked i you please would translate this instruction to English.
  A lot of Norwegians using MAC having problems updating they’re Discover navigation.

  Reply
  • Maarten - October 18, 2016 07:44

   Someday, maybe! 🙂

   Reply
 24. Jer. - November 9, 2016 22:34

  November 2016 is uit; mij is het alleen nog gelukt om te updaten op de originele oude “trage” SD kaart van VW.
  Ga het opnieuw proberen op een snellere “niet” VW kaart, welke eerst als FAT32 is geformatteerd.
  De mappenstructuur is nu als volgt bij mij gedownload na uitpak:

  Hoofdmap: P64_N60S3MIBS2_EU_NT met daarin:
  1 Map: markets -> Map eu -> Etc. meerdere mappen ->
  2 DBInfo.txt
  3 P64_N60S3MIBS2_EU_NT.md5

  Heb nu de laatste 3 items naar de SD kaart verplaatst en daarna CleanMedia erover heen.

  Reply
 25. Robert - November 15, 2016 22:05

  Vreemd, met de november update als ik al deze stappen doorloop krijg ik niet de mappen die Jer. heeft. Na gebruik van the Unarchiver krijg ik de volgende bestanden
  – maps (met daaronder submappen met OO en EEC
  -0730_MP161-1231a.xEUR1.md5sum.txt

  Wat doe ik verkeerd?

  Reply
  • Jer - November 15, 2016 23:01

   Misschien omdat ik de Discover Media heb; de Pro heeft mogelijk andere bestand structuur?
   Helaas werkt het bij mij niet met de Discover Media en een snellere alternatieve SD-kaart; het systeem geeft specifiek de melding een ORIGINELE SD-kaart te plaatsen…. Jammer maar helaas.

   Reply
   • Jer - November 16, 2016 23:12

    En de originele VW kaart (2013) van 8 GB wél weer kunnen updaten t.b.v. de Discover Media.
    Krijg de indruk dat er bepaalde VW systemen zijn die alternatieve SD-kaarten niet accepteren.

    Reply
 26. Robert - November 18, 2016 00:17

  Ik heb ook de Discover Media op een nieuwe Tiguan 2016. Durf niet met de originele kaart vanwege de zorg dat het niet goed gaat. Dan heb ik helemaal niets.

  Gaat toch maar gewoon op een Windows computer proberen.

  Reply
 27. Bo - January 8, 2017 23:51

  Wat een crime…. een nieuwe auto, net een mac en dan een update Discover pro. (ik ben meteen 10 jaar ouder)

  Tot op heden met deze handleiding al een heel eind gekomen echter mis ik het .md5 bestand iedere keer, de andere 3 bestanden Mib1, Mib2 en de metainfo2.txt zijn er wel doorheen gekomen.
  Iemand de gouden tip of ervaring met de update van november 2016 van de Passat GTE?

  Garage gesproken maar die heeft geen alternatief.

  NB Thnx Maarten, zonder deze uitleg was ik überhaupt nog niet zo ver gekomen.

  Reply
  • Maarten - January 9, 2017 08:50

   Hallo Bo, heb je de SD kaart al geprobeerd in je Passat zonder het MD5 bestand? De folderstructuur en precieze bestanden wisselen nog wel eens, het screenshot in mijn stuk hierboven is 1,5 jaar oud dus mogelijk zie je nu net iets andere bestanden – maar werkt het wel.

   Reply
   • Bo - January 9, 2017 11:48

    Ik ga het straks proberen… op goed geluk dan. Ik heb geen idee hoe belangrijk het MD5 bestand is. Ik laat het weten.

    Reply
 28. Thijs - February 4, 2017 18:58

  Cleanmedia was de laatste stap om het tot een succes te brengen! Dank

  Reply
 29. Tom - March 25, 2017 15:16

  Ik heb ook alle problemen meegemaakt. Dit forum heeft mij erg geholpen. Voor mijn Golf Sportsvan uit 2014 hebben vooral de reacties van Maarten en Jer ertoe bijgedragen dat het nu na veel bloed zweet en bijna tranen is gelukt. Uitpakken direct op de si kaart is geen optie omdat er nog een directory boven staat, zoals goe door Jer vermeld. Dus uitpakken in een map en de drie items dir Jer noemt kopiëren.
  Ik heb een iets oudere Imac waarin geen sd kaartlezer zit. Eerst veel geprobeerd met een USB kaartlezer die ik op het keyboard van de mac had aangesloten. Veel geprobeerd maar dit werkte absoluut niet. Op het laatst deze lezer aangesloten op een USB poort direct achter op de Mac. Pas nu was het mogelijk de kaart geheel te formatteren. Daarna de files gekopieerd en Cleanmedia gebruikt. Eindelijk werkte deze originele VW sd kaart.
  Exact hetzelfde gedaan met een nieuwe snellere sd kaart maar deze wordt bij mijn auto niet geaccepteerd.

  Reply
 30. Broekie - June 14, 2017 09:03

  Verborgen bestanden kun je ook zo zichtbaar maken en verwijderen. Misschien een idee om mee te nemen in de beschrijving. Maar in ieder geval top voor dit initiatief!

  https://www.appletips.nl/hidden-files-weergeven-in-finder/

  Reply
 31. Jos - July 10, 2017 21:25

  Dank voor deze info, nu heb ik eindelijk een update (mei 2017) die werkt! Wel cleanmedia aangeschaft maar dat zijn de kosten niet, komt vaker van pas. Voor de volgende update gebruik ik de VW-tool, onbegrijpelijk dat die link zo diep verstopt staat.

  Reply
 32. maikel - July 19, 2017 11:57

  Maarten je bent een held! Discover Care is inderdaad onbegrijpelijk goed verstopt op t internet.

  hiervoor echt een drama om de updates te draaien.

  Reply
 33. Rolf - August 2, 2017 14:41

  OK. Ik ga de stap ook zetten.

  Een Mac
  Een SD kaart
  Een VW Passat GTE uit Nov/Dec 2016 met Discover Media Pro.

  Welke problemen kan ik verwachten, of welke valkuil moet ik uit de weg gaan ?

  dank alvast !!

  Reply
  • Maarten - August 2, 2017 19:52

   Met het programma dat bovenaan de post staat is het erg eenvoudig, kan niet misgaan!

   Reply
   • Rolf - August 3, 2017 08:02

    Nou, eindelijk gelukt om dat pakket op die SD kaart te krijgen. Ga vandaag proberen te laden. Ben benieuwd of er een truc is om de auto 4 uur op ‘contact’ te houden. Misschien op kantoor aan de laadpaal? Kan ik auto afsluiten en toch op contact houden? Ga het proberen 🙂

    Reply
    • Maarten - August 3, 2017 09:32

     De update blijft nog even doorlopen nadat het contact uit is en hervat wanneer je daarna eeer contact maakt. In totaal duurt het ongeveer anderhalf uur. Tijdens het updaten kun je de navigatie gewoon gebruiken – het enige is dat de aankomsttijd niet wordt geüpdatet terwijl de kaartupdate bezig is. Uiteraard werkt dit na voltooien van de update wel weer.

     Reply
     • Rolf - August 3, 2017 11:29

      typisch weer….

      – had verkeerd geformatteerd, dus systeem deed niks. Opnieuw ‘exfat’ geformatteerd, en toen deed ie het wel. Vreemd dat DiscoverCare in BEIDE gevallen bij de SD check (type, volume en nog een derde) aangaf dat type niet goed was.
      – verder lijkt update door te draaien ook al staat auto niet op contact. Ik ben zo om het half uur buiten gaan kijken, en dan is ie toch elke keer 20-25% verder….

      hij zit er op, en ben er vrijwel niet bij geweest. Top !

 34. Tijmen - May 24, 2018 18:17

  Ik snap echt niet waar het bij mij fout gaat.
  Ik heb alles gedaan zoals hierboven staat omschreven en toch herkend mijn Golf VII variant met Discover Pro de SD kaart niet.
  Nu lees ik dat veel mensen nog een .md5 bestand hebben, maar die komt bij mij niet voor.
  Niet bij handmatig downloaden en ook niet met het speciale VW DiscoverCare programma.
  Mijn SDkaart ziet er als volgt uit:

  metainfo.txt
  (Map) Mib1
  (Map) Mib2

  Verder geen verborgen bestanden.
  Wat doe ik fout?

  Reply
  • Maurice - December 29, 2018 17:13

   Beste Tijmen, heb je wel 7Zip gebruikt of een ander programma ? Met een Mac krijg je standaard UnArchiver en dat schijnt niet goed te zijn, Keka wordt geadviseerd bij een Mac, 7Zip bij Windows. daarnaast heb ik begrepen dat er verborgen bestanden op de kaart worden geplaatst en dat je deze absoluut eraf moet halen.

   Het zijn idd 4 componenten: 2 files en 2 bestanden
   Mib1 folder
   Mib2 folder
   P175_N60S5MIBH3_EU.md5
   metainfo2.txt

   Niet dat het bij mij werkt maar zonder het md5 bestand gaat het sowieso niet lukken.

   Reply
 35. VW Sharan update - July 10, 2018 18:34

  Hoi Maarten. For the VW Sharan… you need the 7z zip download on your local, deactivate the auto-unzipping function from the system menu of a mac. Then, I unpacked the data with keka unzipping program. Drag & drop onto the original SD card by VW… i used clean my drive 2 to remove the hidden Mac OS X generated files… the final structure has to be: top folder is [maps] and then all other folders beneath. Many thanks to you who started hinting what needs to be done. Greetings to Norway!

  Reply
 36. Ada - December 12, 2018 18:03

  Dank zij het stappenplan is de update voor VW Sportsvan met DiscoverMedia zojuist eindelijk gelukt!
  Volkswagen kan hier nog veel van leren. Dit heeft me uren gekost, terwijl het nu perfect liep.
  Zojuist mijn dealer getipt, die zou er naar gaan kijken.

  Reply
 37. Maurice - December 29, 2018 17:07

  Hallo Maarten en anderen. Ik ben letterlijk al dagen bezig om de laatste update op mn Discover Pro systeem te plaatsen. Ik heb een VW Passat van begin 2017 en ben een Mac gebruiker.

  Ben eerst aan de slag gegaan met DiscoverCare op advies van mn dealer, download duurde bijna 24 uur terwijl ik een 150mbps internet verbinding heb. Bijna klaar, checksum fail en mislukt.

  Toen aan de slag gegaan met de losse update zonder DiscoverCare maar gewoon de complete download van kaarten genomen (29gb), middels CleanMedia en Keka op een 32Gb SD kaart geplaatst (MS DOS/FAT geformatteerd), in m’n DP systeem geplaatst, nul. Krijg wel de melding dat er update bestanden op de kaart staan maar dat ie niet kan updaten.

  Dit is kort gezegd wat ik tot nu toe gedaan heb, tussendoor ook nog allerlei zaken geprobeerd maar helemaal niets. Heb ook een Windows machine gebruikt ipv mn Mac maar ook dat bood geen oplossing.

  Heb letterlijk het advies overgenomen van hetgeen hier boven allemaal is beschreven en gezegd maar krijg het niet aan de praat. Ook op het VW forum gekeken en ook dat advies opgevolgd, nog steeds niks.

  Kan mij niet voorstellen dat ik de enige ben met een DP systeem wat zich niet leent om ge-update te worden.

  Als iemand nog advies heeft, ik hoor het heel graag !

  Reply
  • Richard - January 5, 2019 13:56

   Jij bent inderdaad niet de enige met dit probleem, Maurice. Ik ben ook al tijden bezig om mijn Golf Variant (2017) te updaten maar ook ik krijg na het downloaden de melding checksum fail. Geen idee waar dit aan ligt en wat de oplossing kan zijn.

   Reply
 38. Ruud - June 8, 2019 10:51

  Maurice & Richard,
  Hetzelfde probleem hier m.b.t. de checksum error in DiscoverMedia voor navigatie update van mijn VW Polo 2016. Eerst 12 uur bezig met downloaden en dan deze error via DiscoverMedia op mac… helaas.
  Kan het iets met de capaciteit van de SD kaart te maken hebben? Of het SD-lock per ongeluk klein beetje verschoven is?
  Als iemand het wel gelukt is inmiddels, houd ik me aanbevolen.

  Reply
 39. Marc - July 11, 2019 10:59

  Via DiscoverCare lukt het mij ook niet om mijn DiscoverPro (2013 Golf7) te updaten.
  Gebruik
  – 64 Gb mini SD in adapter
  – geformatteerd in exfat
  – sd lock op adapter staat goed (werkt ook op mac)
  – sd schoongemaakt met Cleanmedia

  – systeem blijft melden dat hij geen update kan vinden

  Wie heeft de gouden tip(s)?

  Reply
 40. Alex van der Leest - July 26, 2019 10:19

  Maarten, Bedankt voor je verhaal.

  Download gedaan via de DiscoverCare app. Dat duurde een da (pfff). De app zet het in de SD kaart.
  Netjes met CleanMedia opgeschoond. De auto ziet dat er een download is, maar constateert een fout.

  Dus de SD gecheckt: als ik het met jouw info vergelijk, ontbreekt de md5 file.

  Vervolgens met unarchiver uitgepakt; ook dan krijg ik geen md5 file. Zou dat het probleem kunnen zijn?

  Enig idee wat er mis kan zijn?

  groet Alex

  Reply
  • Maarten - July 26, 2019 18:11

   Via DiscoverCare zou je niks extra’s meer hoeven doen. Ook geen “CleanMedia”. Ik zou het nogmaals proberen zónder hem door CleanMedia te halen. Anders weet ik het ook niet helaas.

   Reply
 41. Felix - November 25, 2019 16:55

  Beste mensen,

  Aangezien dit verreweg de beste informatie op het internet over dit onderwerp, meteen ook maar hier mijn vraag. Ik heb zojuist een Passat uit 2015 met Discovery Pro uit Duitsland geïmporteerd. Bij het aanzetten van de navigatie geeft hij al aan “een opslagmedium met geldige navigatiegegevens plaatsen”

  Nu ben ik in het algemeen niet voor 1 gat te vangen, maar in dit geval blijkt alles wat hierboven genoemd staat niet te werken. Ik heb een nieuwe SD kaart gekocht en met DiscoverCare geupdate. Gek genoeg blijft discover care aangeven dat hij niet ExFat geformateerd is, ondankt het feit dat dit echt wel zo is. Alle verborgen bestanden heb ik er met mijn Mac vanaf gehaald zodat er inderdaad nog maar 3 bestanden op staan. (MIb1, Mib2 en metainfo2). Maar als ik heb dan in een van beide SD slots doet, ziet de VW de update niet.

  Iemand een tip wat ik hier fout doe?

  Reply
 42. jos - March 1, 2020 11:29

  hallo,
  Ik heb ook een Passat 1.6 d van 2015 uit Duitsland en gister de Discover pro navi weer ge-update.
  Het wilde bij mij eerst ook niet, ben 3x bij de VW garage geweest en iedere keer een andere update op mijn sd kaartje gekregen ( de garage zei iedere keer dat het aan mijn kaartje lag maar ze wilde de update nog wel een keertje op het sd kaartje zetten… waar het niet mee is gelukt.

  Wat ik heb gedaan:
  Een 32 gb Sd kaatje class 10 geformatteerd , structuur MS-DOS fat.
  De update via VW discover care en uitgepakt met The Unachiever.
  Dan heb je 3 bestanden, Mib1,Mib2 en metainfo2.txt
  Na het 4de bestand erbij gezet te hebben CleanMyDrive 2 erover en klaar.

  Nu heb je 4 bestanden nodig. ik heb metainfo2.txt gedupliceerd en de naam veranderd naar : P184_N60S5MIBH3_EU.md5
  Dat is de naam van het bestand wat je uitgepakt met The Unachiver en wat het 4de bestand moet zijn.
  Het is een leeg bestand, ik denk dat het om de naam gaat.

  Ik heb tegelijk een usb stick met de 3 uitgepakte bestanden in het usb slot in de middenconsole gestopt :))
  Toen ging de navigatie eindelijk updaten !! na 2 weken proberen en 3x heen en weer rijden naar de garage en 3 verschillende sd kaartjes verder.

  Ik hoop hier iemand mee geholpen te hebben.

  Reply
 43. Marcel - July 3, 2020 00:26

  Bij mij wilde het ook niet lukken, zodra ik het SD kaartje invoerde kreeg ik de melding “softwaredownload” maar als ik vervolgens op “update” drukte ging hij zoeken naar de update maar vond niets.

  Ik heb de kaart dus fat32 geformatteerd, de twee mappen en het .txt bestand erop gezet. Vervolgens via de knoppen CMD+Shift+. (Punt) de onzichtbare files zichtbaar maken.

  De mappen .Spotlight-V100/ en .fseventsd/ verwijderen

  De map .Trashes/ kan niet verwijderd worden, maar wel leegmaken.

  BELANGRIJK: Nu de kaart uit de computer halen zonder veilig te verwijderen want anders schrijft hij toch weer bestanden op je kaartje zodat het weer niet zal lukken. Dus gewoon eruit trekken.

  Nu zal de Discover Pro in mijn geval gewoon de update starten

  Succes

  Reply
 44. Joeri - September 11, 2020 14:24

  Beste Maarten,

  Die app is inmiddels verdwenen van die VW site, die had ik eerst , maar nu moest ik alles opnieuw installeren op mijn Mac, en de backup was er ook niet.
  Zou je misschien de laatste versie van deze app aan mij willen sturen?

  Alvast bedankt.

  Mvg,

  Joeri

  Reply
 45. Rolf - October 2, 2020 14:44

  Wat ook nog een aardige aanvulling is…. de nieuwste file is zowel op NL site als op Duitse/Internationale site te krijgen, en is ‘opeens’ een ……. EU_NZ.7z file. Dat _NZ is nieuw.

  Maar wat belangrijker is: de handleiding op de NL site is verouderd, en de handleiding op de Duitse/Internationale site up to date.

  Wat blijkt:
  bij het uitpakken van die nieuwe file komt er GEEN .md5 bestand meer. Bij het nieuwe uitpakken heb je uitsluitend die 3 bestanden (2 mappen en een txt file). Dus geen zoeken meer naar verborgen bestanden of dupliceren van tekst bestanden. Gewoon alleen die 3.

  Ik moest alleen even puzzelen of die 3 bestanden met of zonder container-map naar de SD moesten.

  Maar goed… beide varianten lukken nog steeds niet….

  Vraag me overigens net af … auto is al maanden niet bij de garage geweest, dus ZIJ kunnen geen update hebben gedaan. Mijn systeem zegt O814 is softwareversie… en navigatiedatabase O175 (2019). Dus het kan niet zo zijn dat er niks te updaten valt.

  Reply
  • Rolf - October 3, 2020 14:55

   Nou, ik geef het op. Heb het hele verhaal nog eens over gedaan met een 32gb SD kaart ipv van de 64gB SD waar ik mee begon, maar krijg het niet aan de praat.

   Ik denk dat het disconteren van die DiscoverCare App (waarmee het in mijn herinnering altijd vlekkeloos ging) voor een actie van VW is ten gunste van de dealers.

   Reply
 46. Brouwer - October 14, 2020 21:51

  Beste iedereen.

  Ik ben zojuist ook 3 uur bezig geweest en van alles geprobeerd. Niks hielp met die SD kaart.

  Maar mijn Discover Pro uit mijn Passat B8 is inmiddels ge-update en het duurt nog geen 3 kwartier.

  De bestanden zoals je die download En uitpakt met winrar of 7zip moet je op een USB stick zetten van 32GB. Deze moet geformatteerd zijn in FAT32.
  De usb doe je onder je radio (Mijn geval) of middenconsole In de usb opening.

  Nu updaten via instellingen en systeeminformatie.

  Na update is t als volgt
  Software: 0343
  Navigatiedatabase: 0187

  Reply
 47. Ernest - December 4, 2020 16:35

  Iemand een werkende link voor DiscoverCare voor de Mac? Ben nu 2 dagen bezig een update te installeren. Maar riskeer liefst niet de originele kaart. Schrijft DiscoverCare ook nog de encryptie weg op een nieuwe kaart?

  Reply

Have your say